Seizoensoffensief

Het Offensief is een jarenlange traditie in Atak.

Eens per kwartaal krijgen 5 bands uit de regio de kans om op het podium van Atak te staan. Het Offensief werd in 2010 onder handen genomen. De avond werd niet langer alleen door Atak georganiseerd, maar de betrokkenheid van de bands werd vanaf nu ook gevraagd. De bands krijgen hun eigen entreetickets, met bandnaam, om te verkopen aan hun achterban en zij krijgen posters en flyers mee om op te hangen bij hun sportclub, op hun werk of op school.

Support your locals!

De bands krijgen ongeveer 6 weken voor Het Offensief een uitnodiging voor een bijeenkomst waarin zij elkaar en de organisatie leren kennen. Ook krijgen zij dan de kaarten die zij kunnen verkopen. De bands kunnen hulp inschakelen bij de verkoop van de tickets of voor een check van de technische rider of biografie.

De avond heeft geen wedstrijdelement. Het Offensief is een showcase, waar een band meer doet dan alleen optreden. Een echte springplank voor bands uit de regio!

Welke bands kunnen meedoen aan het offensief?

  • Bands met 30 minuten eigen werk;
  • Bands uit de regio Twente;
  • Bands die ge├»nteresseerd zijn in het actief meehelpen binnen de organisatie van Het Offensief.
Bij interesse kun je een e-mail sturen naar daisy@atak.nl.


Het offensief wordt georganiseerd door een fanatieke werkgroep. Lijkt het jou nou te gek om mee te werken aan een evenement als deze? De werkzaamheden van de werkgroep bestaan uit onder andere uit het scouten/benaderen van bands, promoten van de avond, het opvangen van de bands tijdens showdag en meedenken over de toekomst vanhet offensief. Raak je nou helemaal enthousiast hiervan en zou je wel willen mee werken? Stuur dan ook een mailtje naar daisy@atak.nl voor meer informatie of het plannen van een (vijblijvende) kennismaking.

Volg ons:

Beste bezoekers en popliefhebbers,

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft op 31 januari 2018 het faillissement uitgesproken van de Stichting Atak, Podium voor Moderne Muziek, met aanstelling van mr. P. Weenink (Weenink Bedrijfsadvocatuur | WEENINC) tot curator.

De geplande concerten zullen geen doorgang vinden. Ook de overige activiteiten, waaronder de verhuur van oefenruimte, zijn gestaakt.

Veel bezoekers van Atak hebben contact opgenomen met vragen over het faillissement en de gevolgen daarvan voor hun persoonlijke situatie. Veel van de individuele vragen zijn van gelijke aard en/of strekking en zien op de afhandeling van reeds betaalde tickets voor een geannuleerd concert. Voor die situatie geldt het volgende:
Als gevolg van het faillissement van Atak kan er door Atak geen uitvoering meer worden gegeven aan het concert. Er is getracht de concerten elders onder te brengen maar die inspanningen hebben geen resultaat opgeleverd. Indien u reeds heeft betaald voor een ticket, heeft u een vordering op Atak omdat de betaling door de curator niet kan worden teruggestort. U kunt uw vordering uit hoofde van de betaling indienen via: faillissementen@weeninc.nl. U dient uw betaalbevestiging mee te zenden. Uw vordering wordt hiermee op de lijst van voorlopig erkende concurrente crediteuren geplaatst. In een later stadium van het faillissement zal de curator u informeren over een eventuele (gedeeltelijke) uitkering aan de concurrente crediteuren.

Bovenstaande procedure geldt overigens voor alle crediteuren van Atak. Indien u een vordering heeft op Atak, dan kunt u uw vordering indienen via: faillissementen@weeninc.nl

Indien u met bovenstaande geen antwoord heeft gekregen op uw vraag, kunt u uw vraag richten aan bovengemeld mailadres. De curator heeft het streven om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. De curator vraagt uw begrip voor de eventuele vertraging in de beantwoording van uw vraag.

×