Een ondergrond voor Muziek

Zoek je een oefenruimte voor je band, een studio om les te geven, of een ruimte om te kunnen drummen, gitaarspelen, zingen of DJ'en? Atak Studio's biedt met 11 repetitieruimtes de ondergrond voor alle muzikanten uit Enschede en omstreken.

Faciliteiten en services

De studio's zijn geïsoleerd, beschikken over een prima akoestiek, en zijn voorzien van een volledige backline, inclusief zang set, en professionele opname mogelijkheden.

Bij de muziekwinkel kun je terecht voor kleine benodigdheden zoals kabels, snaren, drumstokken en oordoppen. De oefenruimtes worden verbonden door een popplein waar je voor, tijdens en na de repetitie gezellig kunt relaxen en bijpraten. Hier worden koffie, frisdrank, bier en snacks verkocht en kun je gebruik maken van de Wi-Fi van het nationaal Muziekkwartier.

In de studio's is een beheerder aanwezig die je kan helpen met de apparatuur en je ondersteuning kan bieden bij alle zaken die komen kijken bij het spelen in een band en het maken van muziek.

Wat hebben wij aan materiaal

De studio's

We hebben ruimtes van verschillende grootte die geschikt zijn voor bands, lessen en opname projecten. Negen studio's variërend tussen de 27 en 48m2 & twee grote studio's van 57m2

De backline

Elke ruimte is voorzien van high-end backline. Wij zorgen er natuurlijk voor dat alle backline compleet is en goed werkt wanneer jij je oefenruimte binnenstapt.

P.A. Set
Allen&Heath PA-12 CD powered mixer 2x500w met JBL - MRX515 Luidsprekers
Microfoons 3 Shure SM58 Microfoons, inclusief stands en XLR kabels

Gitaarset
Koch Multitone/Powertone buizen combo's
Koch Powertone/Multitone/Twintone buizentop met 4x12 Speakerkast

Basset
Nemesis RS700 top met Eden D410XLT en/of Eden D115XLT kasten

Drums
Pearl Vision VLX
N.B.: Bekkens voor € 5,50,- per sessie

Opnamemogelijkheden

In onze opnamestudio kun je terecht voor het opnemen van drums, het maken van een demo of een hele productie. Hiervoor hebben wij een een 24 kanaals interface en Pro Tools tot onze beschikking. We gebruiken microfoons van o.a. AKG, Senheiser, Shure en Neumann. Voor mixage beschikken we over Waves plug-ins. Deze spullen kunnen op afspraak gebruikt worden in combinatie met een van onze technici.

Daarnaast hebben we een losse Studio voor post-productie. Hier hebben we workstations voor video editing en mixage. We maken gebruik van: Avid Mbox, KRK Rokit, Genelec 8040 en 1050a voor afluistering. Voor het snel maken van een opname hebben wij een zoom h1 handheld recorder.

Contactformulier

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag geopend van 18:00 tot 00:00 uur.
Zaterdag gesloten.
Zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur.


Reserveren kan simpelweg door ons te mailen of te bellen (tijdens openingstijden)

Mail: studios@atak.nl
Tel: 053-4847457

Volg ons:

Beste bezoekers en popliefhebbers,

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft op 31 januari 2018 het faillissement uitgesproken van de Stichting Atak, Podium voor Moderne Muziek, met aanstelling van mr. P. Weenink (Weenink Bedrijfsadvocatuur | WEENINC) tot curator.

De geplande concerten zullen geen doorgang vinden. Ook de overige activiteiten, waaronder de verhuur van oefenruimte, zijn gestaakt.

Veel bezoekers van Atak hebben contact opgenomen met vragen over het faillissement en de gevolgen daarvan voor hun persoonlijke situatie. Veel van de individuele vragen zijn van gelijke aard en/of strekking en zien op de afhandeling van reeds betaalde tickets voor een geannuleerd concert. Voor die situatie geldt het volgende:
Als gevolg van het faillissement van Atak kan er door Atak geen uitvoering meer worden gegeven aan het concert. Er is getracht de concerten elders onder te brengen maar die inspanningen hebben geen resultaat opgeleverd. Indien u reeds heeft betaald voor een ticket, heeft u een vordering op Atak omdat de betaling door de curator niet kan worden teruggestort. U kunt uw vordering uit hoofde van de betaling indienen via: faillissementen@weeninc.nl. U dient uw betaalbevestiging mee te zenden. Uw vordering wordt hiermee op de lijst van voorlopig erkende concurrente crediteuren geplaatst. In een later stadium van het faillissement zal de curator u informeren over een eventuele (gedeeltelijke) uitkering aan de concurrente crediteuren.

Bovenstaande procedure geldt overigens voor alle crediteuren van Atak. Indien u een vordering heeft op Atak, dan kunt u uw vordering indienen via: faillissementen@weeninc.nl

Indien u met bovenstaande geen antwoord heeft gekregen op uw vraag, kunt u uw vraag richten aan bovengemeld mailadres. De curator heeft het streven om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. De curator vraagt uw begrip voor de eventuele vertraging in de beantwoording van uw vraag.

×