Over Atak

Poppodium Atak is dé aanbieder en ondersteuner van live muziek en popcultuur in Enschede.

Concerten, club nights, oefenruimte verhuur, foto exposities, indoor festivals, studio opnames, culturele evenementen, talentenontwikkeling en veel meer.

Wat hoor je zoal bij Atak voorbijkomen aan live muziek? Van pop tot rock, van metal tot hiphop, van techno tot ska en van drum 'n bass tot indierock. Voor iedereen is er iets bij ons te vinden!

Naast landelijke en internationale acts, bieden wij regionaal en lokaal talent een kans om te groeien. Atak werkt samen met podiumpartners uit de regio om lokale muziektalenten meer plaatsen te bieden zodat deze talenten vaker kunnen spelen. Daarnaast is Atak in het bezit van elf oefenruimtes waar bands kunnen repeteren en een studio kunnen huren om eigen nummers op te nemen. Kijk voor meer informatie op onze studio's pagina.

Heb je een idee of een geweldig concept, maar geen locatie? Neem dan contact met ons op, wij zetten graag onze expertise in om er samen een succes van te maken. Kijk voor meer informatie op onze pagina verhuur.

Onze vele vrijwilligers zijn het kloppende hart van de organisatie. Zij bemannen de bar, de kassa en de garderobe, koken eten voor de artiesten en crew, promoten de evenementen en maken de foto's en video opnames. Kortom: zonder de fantastische inzet van onze vrijwilligers hebben wij geen bestaansrecht. Voor de inns & outs over vrijwilligerswerk, check onze Atak crew pagina.

Agenda

Volg ons:

Beste bezoekers en popliefhebbers,

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft op 31 januari 2018 het faillissement uitgesproken van de Stichting Atak, Podium voor Moderne Muziek, met aanstelling van mr. P. Weenink (Weenink Bedrijfsadvocatuur | WEENINC) tot curator.

De geplande concerten zullen geen doorgang vinden. Ook de overige activiteiten, waaronder de verhuur van oefenruimte, zijn gestaakt.

Veel bezoekers van Atak hebben contact opgenomen met vragen over het faillissement en de gevolgen daarvan voor hun persoonlijke situatie. Veel van de individuele vragen zijn van gelijke aard en/of strekking en zien op de afhandeling van reeds betaalde tickets voor een geannuleerd concert. Voor die situatie geldt het volgende:
Als gevolg van het faillissement van Atak kan er door Atak geen uitvoering meer worden gegeven aan het concert. Er is getracht de concerten elders onder te brengen maar die inspanningen hebben geen resultaat opgeleverd. Indien u reeds heeft betaald voor een ticket, heeft u een vordering op Atak omdat de betaling door de curator niet kan worden teruggestort. U kunt uw vordering uit hoofde van de betaling indienen via: faillissementen@weeninc.nl. U dient uw betaalbevestiging mee te zenden. Uw vordering wordt hiermee op de lijst van voorlopig erkende concurrente crediteuren geplaatst. In een later stadium van het faillissement zal de curator u informeren over een eventuele (gedeeltelijke) uitkering aan de concurrente crediteuren.

Bovenstaande procedure geldt overigens voor alle crediteuren van Atak. Indien u een vordering heeft op Atak, dan kunt u uw vordering indienen via: faillissementen@weeninc.nl

Indien u met bovenstaande geen antwoord heeft gekregen op uw vraag, kunt u uw vraag richten aan bovengemeld mailadres. De curator heeft het streven om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. De curator vraagt uw begrip voor de eventuele vertraging in de beantwoording van uw vraag.

×