Deze zomer gaan we weer lekker los met de Atak Summer Lounge!

We zetten het kleurrijke terras voor de deur, gooien de deuren open, de bediening staat klaar om de lekkerste koude drankjes, de fijnste hapjes en verfrissende ijscoupes te serveren en we zorgen voor een te gek programma!

Van 10 juli tot en met 14 augustus brengen we iedere dag een cultureel divers programma ( maandag wel dicht). De openingstijden van Atak Summer Lounge zijn van 14.00 tot 23.00 uur.

Iedere dag iets bijzonders de hele zomer lang, lekker loungen aan het zonnige Wilminkplein onder het genot van sfeervolle muziek, kunst en lezingen, gratis entree.

Deze zomer vinden er allerlei activiteiten plaats rondom het werk van kunstenaar en ontwerper Jaap Drupsteen, die al bijna veertig jaar op zoek is naar het perfecte samenspel tussen beeld en geluid. Zijn magnum opus op dit gebied is momenteel te zien in Rijksmuseum Twenthe, onder de titel "The Rhythm Painter - audiovisuele abstracties van Jaap Drupsteen". Deze tentoonstelling was het startschot van een zomer vol activiteiten waarin alle facetten van Drupsteens werk worden belicht.

Op donderdag 14 juli organiseren TETEM en Poppodium Atak een zomerse opening! Om 16:00 uur is de officiële opening van de Multi Solo tentoonstelling met Jaap Drupsteen als curator en het Saxion project Shape your Identity dat geïnspireerd is door Drupsteen's werk. Het programma swingt verder tijdens de Atak Summerlounge. Die staat vanaf 17:30 uur met DJ Marco Djaki¢ en VJ-beelden helemaal in het teken van Multi Solo. Zes kunstenaars zijn uit de Multi Solo open call door Jaap Drupsteen uitgenodigd om videobeelden te tonen tijdens het openingsfeestje in Atak: Martin Boverhof, Arletta Elst-Wawrzyniak, Mickey Obo, Stefan Venbroek, Roberto Voorbij en Alex Zakkas. De DJ gaat er vervolgens muziek op draaien. Iedereen is van harte welkom bij deze opening die helemaal in het teken staat van een samensmelting van beeld en geluid!

Multi Solo tentoonstelling (14 juli t/m 4 september 2016)
Gastcurator Jaap Drupsteen ging via de Multi Solo open call op zoek naar kunstenaars die door muziek geïnspireerde beelden maken, en een intense samensmelting van beeld en geluid nastreven. Kunstenaars, beeld/geluidmakers, motion graphics designers en/of VJ's konden zich aanmelden voor de Multi Solo tentoonstelling in TETEM en voor het openingsfeestje in Atak. Voor de Multi Solo zijn drie kunstenaars geselecteerd om hun om hun werken te laten zien in TETEM. Audiovisueel kunstenaar en VJ Pandelis Diamantides presenteert onder zijn soloproject Microseq drie audiovisuele werken van zijn nieuwe album False Awakenings. Nils Mühlenbruch toont zijn audiovisuele installatie The missile knows where it is waarbij het object met de projecties fungeert als een driedimensionaal scherm en de beschouwer de raket is, op zoek naar betekenis. David Scheidler maakt beeld en geluid tastbaar met zijn installatie Interference waarin hij muziekcomposities maakt met oude televisies.

Summer Lounge | Open Call: Multi Solo 'The Rhythm Painter'
14 jul.
Kosten:
Gratis toegang
Deuren open:
14:00 uur
Aanvang:
14:00 uur
Zaal:
Grolsch Foyer & terras

Vanaf 17.30 uur: Openingsfeest Open Call Multi Solo 'The Rhythm Painter'

De Multi Solo tentoonstelling is een open call aan kunstenaars, beeld/geluidmakers, motion graphics designers en VJ's die zich bezig houden met de synergie tussen bewegend beeld en geluid. Jaap Drupsteen maakt op basis van de inzendingen de eindselectie die we gaan tonen in de Multi Solo tentoonstelling in TETEM.

Meer informatie:
http://tetem.nl/nl/activiteit/details/521/open-call-multi-solo-the-rhythm-painter

En natuurlijk met muzikale ondersteuning van:

MARCO ĐAKIĆ
(Offline / Pikzwart)

Marco Đakić zie je in Twente regelmatig vooraan staan om de boel op te zwepen. Al doet hij dit nog liever met platen. Het brein achter Offline en Pikzwart verkent als dj graag de diepe krachten van house en techno. Experimenteel, maar altijd met de dansvloer in het achterhoofd.

Soundcloud:
http://soundcloud.com/marcodakic

Facebook:
http://facebook.com/marcodakic.pz
http://facebook.com/offline
http://facebook.com/pikzwart

Agenda

26 jan Pop Secret - Eerste Voorronde Meer info
27 jan Pop Secret - Tweede Voorronde Meer info
27 jan Bettie Serveert Meer info Koop tickets
2 feb Winteroffensief Meer info Koop tickets