Shawn James & The Shapeshifters komen terug!
Dit wordt het vierde jaar op rij dat Shawn James in Atak speelt. Was je er vorig jaar bij? Dan weet je dat ze de tent volledig z'n kop hebben gezet.. Daarom kunnen wij niet wachten om deze vierdelige rockgroep uit Arkansas weer te zien!

De groep lijkt in eerste instantie op een bluegrass- of metalband. Ze worden echter door veel meer muziekgenres beïnvloed. Elk van de leden is opgegroeid in een heavy-metal of folk-achtige band, en weten hun identieke achtergrond door te laten dreunen in dit collectief. Door elke EP te voorzien van een flinke dosis diversiteit, heeft Shawn James and The Shapeshifters een naam opgebouwd als een veelzijdige band die zijn gelijke niet kent. De naam 'The Shapeshifters' past dan ook perfect bij deze band: elk album is ondergedompeld in een andere vibe dan het vorige.

Het nieuwste album, 'The Gospel According to Shawn James and the Shapeshifters', zet deze traditie voort als nooit tevoren. Er bestaat (nog) geen officiële term om het genre dat gespeeld wordt op dit album te beschrijven; de rockers beschrijven het zelf als 'Rock and Roar'. Achtervolgende violen, een plukkende banjo omringd door slijpende slideguitar-partijen slaan het ene moment in als een onweersbui waarna het je besluipt als een mistbank. Hier overheen dondert de rauwe soulstem van Shawn James himself. Hij lijmt het geheel vast als geen ander en neemt je mee op een muzikale reis die doordrenkt is van passie.

Shawn James & The Shapeshifters
5 okt. Koop tickets
Voorverkoop:
€ 12,00
Avondkassa:
€ 14,00
Servicekosten Atak:
€ 2,40
Deuren open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Zaal:
Saxion Zaal
Leeftijd:

Support: Jordan Mathew YoungAgenda

10 dec Muziek bij de Buren (Afterparty) Meer info
13 dec The Jam Meer info
17 dec Zing Nederlands met me Meer info
19 dec NSJO 2017: Disco Inferno + Wicked Jazz Sounds Meer info Koop tickets