Het is eind 2015 als de eerste contouren van een muzikale doorstart zich aftekenen aan de horizon en schrijven 20 jaar na dato. Twee decennia nadat Frits Spits radio luisterend Nederland bijna dagelijks trakteert op 'Red Bullet'. De tot zijn 'persoonlijke hit-tip' gepromoveerde feelgood-track van de Robert Jay Band, waarmee hij de loper naar landelijk succes kamerbreed voor ze uitrolt.

De mega-airplay in Spits' legendarische programma 'De Avondspits' legt de Twentse band bepaald geen windeieren. Bijgestaan door de vermaarde beuk-batterij Ton Dijkman (drums) en Michel van Schie (bas) die als een eeneiige tweeling de muzikale ruggegraat van het collectief vormen, trekken Robert Jay en zijn kompanen 's lands paden op en lanen in. Een veldtocht waarin de 'live' shows staan als een huis en ze ziel na ziel aan hun zegekar weten te binden. Desondanks weten hun latere singles het succes van 'Red Bullet' niet te evenaren. 'Oh What A Job' en 'Doreen' klopten weliswaar stevig op de deur van de toen bepalende hitlijsten, maar konden niet op méér rekenen dan de lauwe aandacht van enkele Hilversumse dj's. Een ervaring rijker en een illusie armer ging de band korte tijd later ter ziele.

Robert Jay Band | Single Release
15 nov.
Kosten:
Gratis toegang
Deuren open:
20:00 uur
Aanvang:
20:30 uur
Zaal:
Saxion Zaal

Dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan blijkt in 2014, als Robert zijn gitaar weer oppakt en na jaren van muzikale droogte de kraan weer wijd opendraait. De een na de andere (meestal autobiografisch ingekleurde) track vloeit uit zijn pen, waarmee de wederopstanding van de Robert Jay Band niet alleen voelbaar maar ook aanstaande is. Met 'Penthouse In Heaven' als leidend voorwerp worden opnamestudio's en repetitieruimten lange tijd zijn natuurlijke habitat en werkt hij intensief aan de 2.0 versie van zijn vroegere succesverhaal.

In 2017 is de cirkel eindelijk rond en zijn nieuwe project een feit. Afgestoft en opgefrist door een band met louter topmuzikanten trapt Robert Jay op 15 november van dat jaar zijn tweede leven af met een nieuwe single en dito show. Hij kleurt daarbij wel binnen de lijntjes van zijn muzikale kader, met deels covers en deels werk uit eigen pen. Maar zonder twijfel zal hij ook daarmee zowel zijn oude als nieuwe nieuwe believers weer steevast weten te ontroeren.

Agenda

17 mrt Pestilence Meer info
24 mrt Donnerwetter Meer info
24 mrt Hard Hallucination Meer info Koop tickets
29 mrt Frei.Wild Meer info

Beste bezoekers en popliefhebbers,

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft op 31 januari 2018 het faillissement uitgesproken van de Stichting Atak, Podium voor Moderne Muziek, met aanstelling van mr. P. Weenink (Weenink Bedrijfsadvocatuur | WEENINC) tot curator.

De geplande concerten zullen geen doorgang vinden. Ook de overige activiteiten, waaronder de verhuur van oefenruimte, zijn gestaakt.

Veel bezoekers van Atak hebben contact opgenomen met vragen over het faillissement en de gevolgen daarvan voor hun persoonlijke situatie. Veel van de individuele vragen zijn van gelijke aard en/of strekking en zien op de afhandeling van reeds betaalde tickets voor een geannuleerd concert. Voor die situatie geldt het volgende:
Als gevolg van het faillissement van Atak kan er door Atak geen uitvoering meer worden gegeven aan het concert. Er is getracht de concerten elders onder te brengen maar die inspanningen hebben geen resultaat opgeleverd. Indien u reeds heeft betaald voor een ticket, heeft u een vordering op Atak omdat de betaling door de curator niet kan worden teruggestort. U kunt uw vordering uit hoofde van de betaling indienen via: faillissementen@weeninc.nl. U dient uw betaalbevestiging mee te zenden. Uw vordering wordt hiermee op de lijst van voorlopig erkende concurrente crediteuren geplaatst. In een later stadium van het faillissement zal de curator u informeren over een eventuele (gedeeltelijke) uitkering aan de concurrente crediteuren.

Bovenstaande procedure geldt overigens voor alle crediteuren van Atak. Indien u een vordering heeft op Atak, dan kunt u uw vordering indienen via: faillissementen@weeninc.nl

Indien u met bovenstaande geen antwoord heeft gekregen op uw vraag, kunt u uw vraag richten aan bovengemeld mailadres. De curator heeft het streven om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. De curator vraagt uw begrip voor de eventuele vertraging in de beantwoording van uw vraag.

×