Gitaarliefhebbers, ook dit jaar vindt er weer een Twents Gitaarfestival plaats!

Van 5 t/m 8 mei 2016 staat Enschede in het teken van de gitaar. Er zijn concerten, masterclasses, workshops en concoursen om te beluisteren of aan mee te doen. Een nieuw onderdeel dit jaar is het kamermuziekconcours. Wil je meer weten neem snel een kijkje op www.twentsgitaarfestival.nl

Op 6 mei in Atak:

Eamonn McCormack (Ierland)
with special guest
Jan Akkerman (Nederland)


"Ierse blues rock held treft de vliegende Hollander"


Eamonn McCormack
is een Ierse gitarist, songwriter en muziekproducent en is in 1962 in Dublin geboren. De muziek die hij produceert is vooral blues en blues rock. Hij heeft zijn eigen platenlabel opgericht en naast zijn eigen composities heeft hij ook de bekendste blues klassiekers nieuw geïnterpreteerd.

Hij is fantastisch in het opnieuw interpreteren van blues klassiekers, maar hij is zo veel meer dan een tribute gitarist. Hij is een geweldige gitarist met eigen vuur en passie en daarom verdient hij alleen al de grootste respect. Als jonge muzikant heeft hij opgetreden met grootheden zoals Rory Gallagher, Johnny Winter, Nils Lofgren, Pat Travers, Walter Trout, Popa Chubby, Brian Robertson en Thin Lizzy. Hij leerde dus van de blues legendes en dat kun je horen!

Eamonn McCormack | Jan Akkerman - Twents Gitaarfestival
6 mei. Koop tickets
Voorverkoop:
€ 20,00
Avondkassa:
€ 22,00
Servicekosten Atak:
€ 2,40
Deuren open:
19:30 uur
Aanvang:
20:00 uur
Zaal:
Saxion Zaal
Leeftijd:

Op 6 mei staat hij bij ons op het podium samen met Jan Akkerman!


Jan Akkerman
is een Nederlandse gitarist en al vijftig jaar één van de meest gerespecteerde gitaristen. Naast zijn rol in internationaal befaamde groepen als Brainbox en Focus heeft hij samengewerkt met muzikanten zoals BB King, Charlie Byrd, Cozy Powell, Claus Ogerman en Ice-T.

Hij is al jarenlang op internationale podia te zien en maakte talloze tournees door theaters en andere podia in Europa en Amerika. Jan kan nog steeds wereldwijd rekenen op liefhebbers van zijn muziek. Uit alle hoeken van de wereld komen fans naar Nederland om zijn optredens te bezoeken. Hij wordt in 2005 onderscheiden met een Gouden Harp voor zijn gehele oeuvre. Daarmee krijgt hij wederom verdiende aandacht en erkenning voor zijn wereldwijde en invloedrijke rol binnen de gitaarmuziek.

Met Jan Akkerman op het podium is het altijd energiek en onvoorspelbaar!

Agenda

26 jan Pop Secret - Eerste Voorronde Meer info
27 jan Pop Secret - Tweede Voorronde Meer info
27 jan Bettie Serveert Meer info Koop tickets
2 feb Winteroffensief Meer info Koop tickets