Donnerwetter maakt psychedelische roots met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood, maar het leven de band op de hielen. Altijd op zoek naar de kick van de Donnerwetter Dopamine! De intense liveshows klinken alsof Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps, 16 Horsepower en Grizzly Bear samen het podium beklimmen en ze Nick Cave als bezwerende frontman hebben gestrikt.Na twee full length albums, een zinderend Noorderslag 2017, de jaarlijkse kunsthappening Donnerwetter Day, opnames met 55-koppig orkest (video), het Dopamine 'Dance' festivalseizoen 2017, het wereldrecord live optredens (11 gigs in 24 uur) en een eigen documentaire 'Donnerwetter Dengue' vindt Donnerwetter zich in 2018 opnieuw uit met het project EUROPAMINE. De band onderneemt een muzikale roadtrip door Europa. Het komende jaar werkt de band in verschillende Europese landen aan nieuwe songs en ontmoeten ze muzikanten en producers waarmee ze de Donnerwetter Europamine gaan brouwen. De eerste halte is BelgieĢˆ met producer Staf Verbeeck (Bazart, Gorki, Hooverphonic, dEUS e.a.). Luister de eerste song hier (Spotify) of hier (Youtube clip). Begin 2018 brengt de band een nieuwe single uit via Paradiso Vinyl Club en in mei verschijnt de eerste Europamine EP. In april duikt de band de legendarische Berlijnse Hansa Tonstudio in, waar eerder David Bowie, Nick Cave en Iggy Pop hun albums opnamen.

Donnerwetter
24 mrt.
Dit evenement is geannuleerd!

Voorverkoop:
€ 8,00
Avondkassa:
€ 10,00
Servicekosten Atak:
€ 1,50
Deuren open:
19:30 uur
Aanvang:
20:30 uur
Zaal:
Saxion Zaal
Subgenre:
Pop, Pyschedelic, Punk, Rock

Support: TBA

Agenda

Beste bezoekers en popliefhebbers,

De rechtbank Overijssel, locatie Almelo, heeft op 31 januari 2018 het faillissement uitgesproken van de Stichting Atak, Podium voor Moderne Muziek, met aanstelling van mr. P. Weenink (Weenink Bedrijfsadvocatuur | WEENINC) tot curator.

De geplande concerten zullen geen doorgang vinden. Ook de overige activiteiten, waaronder de verhuur van oefenruimte, zijn gestaakt.

Veel bezoekers van Atak hebben contact opgenomen met vragen over het faillissement en de gevolgen daarvan voor hun persoonlijke situatie. Veel van de individuele vragen zijn van gelijke aard en/of strekking en zien op de afhandeling van reeds betaalde tickets voor een geannuleerd concert. Voor die situatie geldt het volgende:
Als gevolg van het faillissement van Atak kan er door Atak geen uitvoering meer worden gegeven aan het concert. Er is getracht de concerten elders onder te brengen maar die inspanningen hebben geen resultaat opgeleverd. Indien u reeds heeft betaald voor een ticket, heeft u een vordering op Atak omdat de betaling door de curator niet kan worden teruggestort. U kunt uw vordering uit hoofde van de betaling indienen via: faillissementen@weeninc.nl. U dient uw betaalbevestiging mee te zenden. Uw vordering wordt hiermee op de lijst van voorlopig erkende concurrente crediteuren geplaatst. In een later stadium van het faillissement zal de curator u informeren over een eventuele (gedeeltelijke) uitkering aan de concurrente crediteuren.

Bovenstaande procedure geldt overigens voor alle crediteuren van Atak. Indien u een vordering heeft op Atak, dan kunt u uw vordering indienen via: faillissementen@weeninc.nl

Indien u met bovenstaande geen antwoord heeft gekregen op uw vraag, kunt u uw vraag richten aan bovengemeld mailadres. De curator heeft het streven om uw vraag zo spoedig mogelijk te beantwoorden. De curator vraagt uw begrip voor de eventuele vertraging in de beantwoording van uw vraag.

×