Dilana wordt geboren als Dilana Jansen van Vuren en opgevoed door haar moeder, de operazangeres en actrice Dina Smith. Haar achternaam verandert in 'Smith' rond haar tweede levensjaar, als haar moeder trouwt met haar stiefvader, die haar adopteert. In haar jeugd geeft ze optredens in en rond Pretoria en Johannesburg. Wanneer ze zestien is, begint ze de groep Wozani. Met de single Dancing in the moonlight staat de groep zes weken op nummer 1 in de Zuid-Afrikaanse hitparade.

De meeste mensen kennen Dilana nu van de Voice of Holland, maar oudere fans kennen haar al van Caz in de jaren 90, Dilana Smith Band en het Amerikaanse televisieprogramma Rock Star: Supernova met Tommy Lee, Dave Navarro, Gilby Clark en Jason Newsted. Dilana maakte een verpletterende indruk in het televisieprogramma en was de ultieme publiekslieveling. Met haar tweede plaats vestigde zij haar naam in de Amerikaanse Rock Scene.

Zo deed ze het voorprogramma voor wereldberoemde acts als Aerosmith, Motorhead, Velvet Revolver, Joe Cocker en Beth Hart. Haar tomeloze energie en sterke persoonlijkheid zorgden ervoor dat zij twee tours lang de frontvrouw was voor Amerikaanse Hardrockband LA Guns.

Dilana
10 feb. Koop tickets
Voorverkoop:
€ 14,00
Avondkassa:
€ 16,00
Servicekosten Atak:
€ 1,50
Deuren open:
20:00 uur
Aanvang:
21:00 uur
Zaal:
Saxion Zaal
Subgenre:
Rock

Attend op facebook of nodig je vrienden uit!

The Voice of Holland

Dilana leverde een geweldige blind audition af bij TVOH in 2016. Hiermee werd ze in Nederland weer razend populair bij het grote publiek. Maar deze opvallende verschijning heeft al de nodige muzikale kilometers gemaakt. En dat kan je op 10 februari zelf zien in onze kleine zaal!

Agenda

26 jan Pop Secret - Eerste Voorronde Meer info
27 jan Pop Secret - Tweede Voorronde Meer info
27 jan Bettie Serveert Meer info Koop tickets
2 feb Winteroffensief Meer info Koop tickets