Duister, gevaarlijk, uniek, hard, recht door zee en dit alles met een knipoog.

Sinds 2009 veroveren Prins Clit In Paanham en Bernd Gansebev de Nederlandse bodem. Ze bestormen de podia met keiharde beats en eigenwijze teksten en dit alles op z'n Haags. De Kraaien zijn vooral bekend van 'Ik vind je lekker'. Het gigantische succes van de met goud bekroonde single werd opgevolgd door een aantal sterke tracks zoals: 'Pechvogel', 'Ik Wil Met Je Sexen', 'Rollen' en hun cover van de wereldhit 'Blurred Lines', die De Kraaien veranderden in 'Dat Gepijpzeik'.

Na een periode van rust zijn De Kraaien in 2016 weer helemaal terug. In maart kwam hun eerste album Goud uit, met daarop releases zoals 'Kattenkwaad' in samenwerking met de Zuid-Afrikaanse rapper Jack Parow en 'Pony'. De teksten van de twee geboren Hagenezen zijn nog altijd rauw, rebels en spot-on. Het album bevat invloeden van genres als reggae, dub, rock, club, elektronica en drum 'n bass.

De Kraaien live zien is een unieke ervaring. Het album 'Goud' wordt gepromoot met hun tour die langs verschillende steden gaat. De aftrap werd, hoe kan het ook anders, gegeven in Het Paard in Den Haag. De unieke show garandeert 1,5 uur vol entertainment. Het podium is zoals gebruikelijk bij De Kraaien het decor voor een live-band, VJ, crowd-hypers, confetti, rookbommen en natuurlijk… Ekstertje.

Vogels spotten op 26 mei!

De Kraaien | Metropool presents
26 mei. Koop tickets
Voorverkoop:
€ 10,00
Avondkassa:
€ 12,00
Servicekosten Atak:
€ 1,50
Deuren open:
20:30 uur
Aanvang:
21:00 uur
Zaal:
Saxion Zaal

Kaarten voor deze show zijn verkrijgbaar via onze website en onze avondkassa, via Metropool en via de voorverkoopadressen van Metropool.

Het is de eerste in een reeks concerten, die in het kader van de samenwerking wordt georganiseerd. De komende maanden staan er een aantal shows in Enschede, die de podia gezamenlijk gaan uitvoeren. Het zijn de eerste stappen naar een intensieve samenwerking tussen beide Metropool en Atak, met als doel het structureel aantrekken van meer bezoekers door een aantrekkelijk en divers aanbod van popmuziek in Oost-Nederland.

Agenda

10 dec Muziek bij de Buren (Afterparty) Meer info
13 dec The Jam Meer info
17 dec Zing Nederlands met me Meer info
19 dec NSJO 2017: Disco Inferno + Wicked Jazz Sounds Meer info Koop tickets