Cross-linx is een jaarlijks, reizend indie-classical festival, waarin avant-garde pop en nieuwe gecomponeerde muziek elkaar ontmoeten, inspireren en beïnvloeden in spannende concertformules. Het festival trekt langs Eindhoven, Rotterdam, Amsterdam en is vanaf 2018 ook weer te beleven in Enschede. Het kijkt daarbij niet alleen figuurlijk buiten de gebaande paden; het festival presenteert het muzikale avontuur ook op onverwachte plekken binnen en buiten de concertzalen. Onmisbaar element van Cross-linx is Music Mining: eigenlijk een festival binnen het festival. Onder begeleiding van de Music Miners - te herkennen aan de gekleurde helmen - wordt het publiek naar de verschillende Music Mining optredens gebracht. Deze concerten vinden plaats op ongebruikelijke plekken in de backstage area.

Op eerdere edities van het festival passeerden o.a. Ane Brun, Patrick Watson, Ólafur Arnalds, The National, Nico Muhly, Owen Pallett, Eels, Nils Frahm, José González, My Brightest Diamond, Bryce Dessner, Efterklang en Yann Tiersen de revue. Zij werkten samen met klassieke gezelschappen zoals Asko|Schönberg, Metropole Orkest en Amsterdam Sinfonietta.

Cross Linx 2018 (Muziekcentrum)
4 mrt. Koop tickets
Voorverkoop:
€ 39,00
Avondkassa:
€ 39,00
Servicekosten Atak:
€ 0,00
Deuren open:
19:00 uur
Aanvang:
19:00 uur
Zaal:
Muziekcentrum
Subgenre:
avant-garde pop, indie-klassiek

Programma

Hooverphonic met Residentie Orkest
Joep Beving & Maarten Vos
Polica + Stargaze
This is the Kit + Stargaze
Daniel Brandt & the Eternal Something
Brendan Fraegre
Daniel Wohl
Alistair Sung

Aftermovie 2017
Van 2 tot 5 maart 2017 was het Cross-linx festival te zien in Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Amsterdam. Klik hier om de aftermovie te bekijken.

Beelden boven zijn een sfeerimpressie van vorig jaar.

Cross-Linx is een samenwerking met het Wilminktheater en Metropool.

Agenda

26 jan Pop Secret - Eerste Voorronde Meer info
27 jan Pop Secret - Tweede Voorronde Meer info
27 jan Bettie Serveert Meer info Koop tickets
2 feb Winteroffensief Meer info Koop tickets