Line-up woensdag 21 juni:

20.30 uur Sjors en de Averechts
Nederlandstalige alternatieve popmuziek, maar dan met een randje. Of nee: verschillende, elkaar overlappende randjes. En sierlijke wendingen, juist als je ze niet meer verwacht. Maar toch verbijsterend pakkend en toegankelijk.
21.15 uur Het Rijk
Het RIJK maakt muziek waar je op los kunt gaan, maar wel met enige diepgang. De band experimenteert met verschillende sounds en elementen uit genres zoals garage en blues, waarbij de diepe, lage stem van Rijk Willems centraal staat..
22.00 uur Colin Waters
Colin Waters maakt flirty popmuziek waarbij meisjes kunnen wegzwijmelen en jongens de stoute schoenen aan willen trekken. Deze boy-next-door speelt liedjes waarna je het liefst stiekem gaat skinny dippen in het zwembad van de buurman zonder stil te staan bij morgen.
22.45 uur RUV
RUV is een blues rock trio geïnspireerd door gitaarhelden uit de tweede helft van de vorige eeuw: Gary Moore, Bonham, Cobain. Maak je op voor de huilende gitaren, grommende bas en bezwerende drums, oftewel een portie onvervalste hedendaagse blues rock in de lijn van Jack White en zijn Raconteurs.


Line-up donderdag 22 juni:

20.30 uur No Wow
Lo-Fi Trash Blues/Garage Rock Trio, bestaande uit Steela Polaris, Niko Dolle en Thomas Mestriner
21.15 uur Paper Wolfe
Paper Wolfe zoekt grenzen op van realiteit en verbeelding en overschrijdt deze door dromen te omarmen. Het sust en het schrijnt. Gelaagde vocalen en dynamische wendingen bewegen de luisteraar niet alleen om te dromen, maar ook om te vragen.
22.00 uur Jeangu Macrooy
Singer songwriter Jeangu Macrooy maakt met zijn diepe, gelaagde soulstem momenteel furore op podia van diverse grote festivals en theaters in heel Nederland. Tussen al die optredens door heeft hij gelukkig nog tijd weten te maken voor een solo-optreden in zijn vertrouwde Enschede!

ArtEZ Finals Festival | Dag 1
21 jun.
Kosten:
Gratis toegang
Deuren open:
20:00 uur
Aanvang:
20:00 uur
Zaal:
Saxion Zaal

Gratis toegang!

Op woensdag 21 en donderdag 22 juni gaat het dak eraf in Poppodium Atak!

Maar liefst zeven acts van de ArtEZ Popacademie sluiten op passende en geheel eigen wijze het studiejaar af. Twee avonden vol live muziek; een line-up variërend van Nederlandstalig tot rock; met singer songwriters, bands en DJ Dwars, kortom: de Popacademie luidt deze zomer alvast stevig in. Iedereen is welkom op (een van) beide avonden: de toegang is gratis.

De beide avonden zijn onderdeel van het ArtEZ Finals Festival 2017.
Check het volledige programma op: https://finals.artez.nl/agenda/finals-festival

Agenda

10 dec Muziek bij de Buren (Afterparty) Meer info
13 dec The Jam Meer info
17 dec Zing Nederlands met me Meer info
19 dec NSJO 2017: Disco Inferno + Wicked Jazz Sounds Meer info Koop tickets